sunnuntai 25. marraskuuta 2012

Tyyny special

Tyynygeeni. Jokainen nainen ja ennen kaikkea jokainen poikaystävä/aviomies tietää mitä se tarkoittaa, tai ainakin mitä se saa aikaan. Tyynyjä, sisustustyynyjä tarkemmin ottaen täytyy olla joka puolella; sängyllä, sohvalla, nojatuoleilla, jopa lattialla. Ja ei, yksi tai kaksi ei riitä! Niitä pitää olla paljon, siis hyvin paljon! Jokaisessa eri kuosissa ja värissä. Mitä enemmän sitä parempi, ainakin naisten mielestä. Mieluiten vielä varalla erilaisia jos vaikka mieli muuttuu tai haluaa vaihtaa asunnon ilmettä helposti ja edullisesti. Miehet taas. No niillä olioilla on aivan toinen näkemys tyynyistä ja niiden olemassaolon tarpeellisuudesta. Niiden mielestä yksi tyyny riittää. Se yksi, joka on miljoona vuotta vanha ja kauhnaisempi kuin kulkukoira. Se on hyvä. On se ainakin pehmeämpi kuin kiva, joten sillä on kiva nukkua. Muuhun tarkoitukseen tyynyjä ei tarvita, ainoastaan nukkumiseen. Entinen poikaystäväni jaksoikin aina ihmetellä ja kummastella tyynyjeni määrää sängylläni. Ihan kuin poika rukka olisi tippunut Aliisan perässä kaninkoloon ja päätyny Ihmemaahan.

Muttapa siis olen koonnut pienen kollaasin tyynyista joita olen vuosien aikoina väsäillu ja tuunaillu, uusimpana tulokkaana tuo iso, jopa lattiatyynyksi kelpaava ihanuus. Tämä rakkaus pakkaus syntyi vanhasta huivista (ostettu kirpparilta), vanhemmilta takavarikoidusta entisestä huonekalu pehmusteesta (siitä joka suojaa huonekaluja kuljetuksen aikana) ja kankaasta jota löysin kaapin perältä.Uniikki ja ihana tyyny tulikin maksamaan kokonaisuudessaan ehkäpä huimat 3€. Ei paha!

Tyynyn tekeminen oli helppoa kuin mikä. 
Step 1. Leikkaa kangas kahdeksi oikean kokoiseksi kappaleeksi. 
Step 2. Omepele kangas palat ja huivi toisiinsa nurjalta puolelta kiinni kolmelta reunalta. 
Step 3. Leikkaa pehmusteet oikean kokoisiksi siten että uloimmat kappaleet ovat suuremmat kuin sisimmälle tulevat. Tällöin tyynystä tulee ihan muhkean ja kutsuvan näköinen. 
Step 4. Ompele/Liimaa pehmusteet reunoista kiinni toisiinsa jottei ne liiku tyynyn sisällä ja menetä muotoaan.
Step 5. Laita pehmuste tyynyn raakileen sisälle ja ompele viimeinen reuna kiinni tai ompele siihen vetoketju.



Tyynygeeni tuotoksia


Entisellä pitsiliinalla koristeltu tyyny kuuluu myös suosikkieni joukkoon. Vaikka jokainen noista ihanan pehmeistä lapsosistani omistaakin aivan erityisen paikan sydämessäni ja ennen kaikkea kodissani. Jokaista on ollut ilo tuunata ja voin vain todeta että hermot menee pitsiliinojen päitä päätellessä kun silmukat karkaa ja tyynyihin painaessa kuvia kannattaa aina, siis AINA, varoa ettei levitä väriä joka paikkaan niillä ihanilla pikku sormillaan jotka on aivan siinä väriaineessa.

Niin ja pieni vinkki kaikille, joilla tyynyliinoja on enmennän kuin sukkia, mutta säilytys tilaa ei ollenkaan, tai joiden pitää hieman piilotella todistusaineistoa siltä miehen korstolta joka asuu samassa osotteessa. Kerrostakaa. Itselläni jokaisen tyynyliinan alta löytyy toinen, jopa kolmas päällinen joka vain odottaa oikeaa mielentilaa päästäkseen oikeuksiinsa.

Jos joku jäi miettimään miten mikäkin on tehty laitelkaan kommenttia niin postailen ohjeita sitten. Ja kertokaa ihmeessä mitä mieltä olette. Niin ja koska tyynyjä ei koskaan voi olla liikaa on uusi tyyny taas tuunauksen alla... Vielä kun oppisi virkkaamaan niin elämä olisi helpompaa :D ...


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti