tiistai 5. helmikuuta 2013

Nättiä näkeville

Bihii! Ostin tuossa jokin aika sitten uudet simmulasit. Ja VUUUSH maailma kirkastui! Ei enää päänsärkyjä tai verestäviä silmiä. Parhautta. Ainoa ongelma tässä näkemisessä on se että nyt näen myös silmälasi koteloni erittäin selvästi. Ja se on RUMA! Muutaman kuukauden sitä katselleena päätinkin että nyt tehdään siitä nätti. Ei auttanutkaan siis muuta kuin tonkia vanhat kankaat ja rievut kunnus nenän eteeni osui äitin vanha paita jossa on oikeesti ehkä maailman ihanin kuviointi. Rakkautta ensi silmäyksellä! Sitten vaan paitaa leikkelemään ja ompelukone sauhuten ompelemaan. Nytten ei enää tarvitse silmiä siristellä ruman silmälasikotelon edessä.



Step 1. Leikkaa kangas oikean kokoiseksi ja malliseksi. Käytä silmälasi koteloa apuna. Jos teet paidan hihasta tai muusta valmiista jutusta leikkaa sivusaumat pois. Itse jätin hihan käänteet kankaan yläreunaan valmiiksi. Jätä joka puolella noin 1 cm kokoiset saumavarat paitsi suuaukkoon jätä 3cm saumavaraa. Tässä vaiheessa jos ei kankaassa ole valmiiksi suuaukossa valmiiks käänteitä tee. Huolittele reuna siis siksakilla ja käännä 1cm matkalta ja ompele.


Step 2. Laita nuppineulat ja ompele pussukaksi.


Step 3. Laita ruma silmälasikotele pussukan sisään. Käännä ylimääräinen kangas suuaukosta , laita nuppineulat ja ompele. Ompelu on hieman vaivalloista. Ompele silmälasikotelen sisäpuolelta. Ompele hitaasti ja koko ajan suorista pussukkaa siten että neulan edessä on mahdollisimman paljon materiaalia suorana.


Step 4. Päättele langan päät ja TADAA homma on valmis. Enjoy!






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti