torstai 31. tammikuuta 2013

Pöksyt kuntoon

Joulu tuli ja meni, mutta jätti jälkeensä monta projektia, joista tässä ensimmäinen, tai oikeastaan kaksi ensimmäistä. Yöhousut ja ennen kaikkea niiden kilometritolkulla liian pitkien lahkeiden muuttaminen ihmiskäyttöön. Päätinkin siis tehdä molempiin hieman erilaiset lahkeiden muokkaamiset. Toisista miljoona metrisistä lahkeista päätin tehdä kapripituiset ja toisista pöksysistä tein haaremihousumaiset ihanuudet.

Kapripöksyt:

Part 1. Leikkaa housut oikean pituisiksi
Part 2. Tee 5cm taitos lahkeeseen ja laita nuppineuloilla kiinni nurjalta puolelta. Älä ompele vielä! Vinkki: laita nuppineulat taitoksen kohdalla mahdollisimman alas ja pituussuunnassa. Tällöin jää tilaa toiselle taitokselle ja taitokset tulevat oikeaan kohtaan helposti ilman että lahje liikkuu koko ajan.
Part 3. Käännä lahje viekä kerran siten että uusi taitos ( 2cm) menee vanhan taitoksen sisälle piiloon. Laita nuppineuloilla kiinni. Ompele.

Vinkki. Kun ompelee mitä tahansa venyvää ja elastista kangasta laita piston pituus melko pitkäksi ompelukoneessa ja muista hieman venyttää kangasta ommellessa, jottei käytössä ommel katkea tai kankaaseen tule rumia ryppyjä ompeleen takia.



Pahoittelen kuvia... Mustista satiinisista housuista on aivan mahdotonta ottaa kuvia, ilman että ne yli- tai alivaloittuvat.

Toiset pyjamanhousut huusivat taas haaremihenkistä lahjetta ja onneksi lahkeessa olikin valmiiksi sen verran pituutta, että laittamalla kuminauhan lahkeeseen tulisi siihen ihana pussimainen muoto. Joten, yleensä jos haluaa laittaa kuminauhan lahkeeseen tai ihan mihin tahansa täytyy tehdä sille kuja, mutta minun onnekseni housuissa oli valmiiksi jo tarpeeksi leveä kuja joten ei tarvinnut muuta kuin kujan nurjalta puolelta ratkoa saumaa pieneltä matkalta, laittaa kuminauha sisälle ja solmia kuminauhan päät toisiinsa ja lopuksi ommella ratkottu aukko kiinni. Lopputuloksena oli aivan täydellisen pituiset ihanat haaremihousu henkiset yöpöksyt. Ja lopputulos on tässä.



Joten eikun vain hyviä öitä kaikille!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti