perjantai 17. toukokuuta 2013

Muistot kehyksiin

Se riemu ja nostalgisuuden tunne kun löytää omia vanhoja tavaroita ja leluja vintiltä. Hypistelee, muistelee ja hieman ehkä leikkii niillä muilta piilossa, aivan omassa rauhassa kaikessa hiljaisuudessaan. Tuhannet muistot hiipivät mieleen eikä voi muuta kuin hymähdellä huvittuneena niille kaikille leikeille ja tappeluille joissa nuo yli 20 vuotta vanhat tavarat ovat olleet osallisina. Kuinka yli 20 vuotta sitten siskoni selän takana kirjoitin jokaisen paperinuken ja niiden vaatteiden taakse hatarin mutta sitäkin isommilla kirjaimilla oman nimeni, ikään kuin vakuuttamaan että nämä on minun. Ja kuinka tämän jälkeen sain hirmuisen selkäsaunan siskoltani hurjan takaa-ajon ja kirkumisen jälkeen. Tai kuinka erään paperinuken jalat repesivät ja meinasivat irrota kokonaan ja kuinka ne korjattiin Iines laastarilla. Korvaamatonta! Hymy joka kasvoille hiipi jokaista laatikkoa avatessa ja niitä kolutessa ei meinannut lähteä pois vaikka vintiltä kivuttiinkin alas takaisin normaaliin elämään.

Vintiltä alas tullessani mukanani oli muutama kassillinen tavaraa, joista osasta aikaisemmin onkin jo ollut puhetta ja joista olenkin päässyt jo sormet syyhyten tekemään jotain itsestäni ainakin ihanaa. Nyt siis oli vuorossa nuo legendaariset paperinuket joiden vuoksi on niin monet kyyneleet vuodatettu ja vihat pidetty. Ajattelinkin näin 20 vuoden jälkeen antaa lopullisesti paperinuket siskoni omistukseen, tupari lahjan muodossa ja lopettaa paperinukke sodan lopullisesti.

Nuket olivat onneksi erittäin hyvässä kunnossa kaikesta siitä rakkaudesta huolimatta mitä ne joutuivat kestämään vuosien mittaan. Ja koska ne todellakin olivat suuressa osassa elämäämme ja päätökseni vuoksi ovat suuren sodan loppu ansaitsivat ne mielestäni jotain mikä herättäisi ne uudelleen eloon, ja jossa olisi suuren sodan jälkeistä voiton meininkiä.

Tällainen siis tuli paperinukke taulusta a.k.a Paperinukke sodan rauhanjulistuksesta.


Itse kokeilin muutamalla eri värisella taustapaperilla sitä mikä niistä sopii ja mikä väri tuo parhaiten paperinuket esiin. Värit valkoinen, harmaa ja musta valikoituivat siskoni sisustuksen värien mukaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti