tiistai 5. maaliskuuta 2013

Sukkahousujen hautausmaa vol.1

Sukkahousu vinkit. Nuo aikakautemme legandat. Valittujen palojen parhaat niksit joiden lomassa olen itsekin monta naurua nauranut ja näin ollen ikääni pidentänyt ainakin 100 vuotta. Joten jos muut ni miksen minäkin.

Idea tähän siis lähti siitä, että olin lähdössä ystävieni häihin hirveessä kiireessä. Olin valmistautumassa ja sain siinä sitten päähäni, että tarvitsen mustan rusetin hiuksiini. Mitä minulla ei ole. Joka pitäisi saada 10 minuutissa. Joten vinkki numero yksi; kuinka tehdä rusetti vanhoista sukkahousuista sekä tylsästä soljesta todella nopeasti ja helposti.

Tarvitset sakset, neulan ja lankaa, sukkahousut ja pinnin/soljen/ yms johon kiinnität rusetin. Mahdollisesti myös pikaliimaa riippuen tosiaan mihin rusetin haluat kiinni.


Step 1. Käy läpi kaikki sukkahousut/ legginsit ja etsi ne huonoimmat, jalassa eniten pyörivimmät tai jo hiekkapaperiksi muuttuneet kauhuudet, joita et koskaan halua enää jalkaasi laittaa.

Step 2. Leikkaa kaksi sopivan kokoista palaa, riippuen siitä minkä kokoisen rusetin haluat. Itselläni se oli noin 32cm pitkä, toinen pala joka on noin 9cm leveä.



Step 3. Käännä kaksinkerroin ja ompele reunat yhteen isommasta palasta.



Step 4. Nipistä isompi pala keskeltä rusetin muotoon, ompele muutamalla tikillä.



Step 5. Taittele pienempi pala siten ettei reunoja näy mistään ja pyöräytä tiukasti kerran rusetin ympärille. Ompele. Leikkaa ylimääräinen kangas pois. Viimeistele ompelemalla ylijäänyt reuna rusettiin kunnolla kiinni.




Step 6. Ompele/liimaa valmis rusetti solkeen, pinniin, paitaan, pantaan tai ihan mihinkä vain haluat.



Tällä tavalla sain siis rusetin valmiiksi noin 10-15 minuutissa, ilman myöhästymisiä :P . Aika pro meininkiä vaikka itse sanonkin. Ja tässä on vielä lähikuvaa minun päälaestani... ja rusetista käytössä.



Sukkahousut voi siis laittaa päähän näyttämältä kuitenkaan tältä:

Kuvan lähde: http://www.hyvasiivouspalvelu.com/2012_05_01_archive.html
 Lisää sukkahousu vinkkejä tulossa.. Stay tuned!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti