lauantai 20. huhtikuuta 2013

Army takki pitsi hihoilla

Mitä tehdä kun joskus aikoja sitten puoli ilmaiseksi ostettu army takki ei pääse koskaan käyttöön tyhmän hartialinjansa takia?! Varsinkin nyt kun army tyyliset takit on niin suosittuja tuntuu melkein rikolliselta pitää todella ihanaa takkia kaapissa epämukavuutensa vuoksi. Muutaman vuoden tuolla kaapissa pyörimisensä ja yhdellä kädellä laskettavien käyttökertojensa jälkeen oli aika tehdä asiaan muutos. Eli kuinka tehdä pitsi hihainen army takki/liivi (hihat on niin lyhyet että melkein voisi laskea liiviksi).

Tätä varten tarvitset tuunattavan takin, neulaa ja lankaa, pitsiä 1m, sakset ja ratkojan.


Takki ennen muutosta

Step 1. Ratko/leikkaa/revi hihat irti. Itse purin vain toisen hihojen saumoista, jolloin siihen jäi sellainen "lärpäke¨ jonka sisäpuolelta leikkasin hihat pois. Näin jää myös hyvin tilaa ommella ja asettaa pitsit piiloon.

Step 2. Kiinnitä pitsi rypyttäen hihan suun nurjalle puolelle. Ei ole kovin tarkkaa puuhaan esimerkiksi pitsin keskittämisen kohdalla, kunhan olkalinjan keskikohta on noin pitsin keskikohdan paikkeilla ja katsoo että suurin piirtein pitsit alkaa ja loppuu molemmissa hihoissa samoilta kohdilta. Ompele.



























Ja tadaa lankojen päättelyn jälkeen takki onkin valmiina käyttöön! Suuri muutos helposti ja nopeasti!



Takkiin ei hirveästi tarvinnut muutoksia tehdä kun siitä tuli jo aivan täydellinen. Nyt ei enää hartiat kinnaa ja takki pyöri päällä. Pitkään mietin, että laitanko vai enkö laita hihoja ollenkaan, mutta onhan tuo nyt aivan super suloinen kun siinä on pitsi hihat! Takin hyviin puoliin kuuluu myös ehdottomasti se, ettei siihen tarvinnut lisätä niittejä tai muita härpäkkeitä koska siinä oli jo valmiina ihanat olkapää tampit, rintataskut ja napit juuri oikessa kohdissa. Nyt ei tarvitsisi kuin lämpimiä kelejä niin saisi tämänkin kullannupun vietyä ulos lenkille!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti